Sposób przygotowania:
Pyszne z sezamem
Najpierw wymieszać mąkę i miękkie masło. Można użyć do tego celu miksera.
Następnie dodać cukier puder, szczyptę soli i miód rozcieńczony z mlekiem.
Ze składników wyrobić dokładnie ciasto.Powinno być gładkie i elastyczne. Gdy zajdzie taka potrzeba dolać trochę mleka.
Tak powstałe ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 1,5 godziny.
Po tym czasie wyjąć je z lodówki i po kawałku formować niewielkie "pałeczki". Następnie lekko je spłaszczać.
Każdą zamaczać w mleku, a następnie w sezamie.
Gotowe układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciastka ok. 20 minut.
Po wyjęciu odstawić do wystygnięcia.
Smacznego.
Następnie dodać cukier puder, szczyptę soli i miód rozcieńczony z mlekiem.
Ze składników wyrobić dokładnie ciasto.Powinno być gładkie i elastyczne. Gdy zajdzie taka potrzeba dolać trochę mleka.
Tak powstałe ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 1,5 godziny.
Po tym czasie wyjąć je z lodówki i po kawałku formować niewielkie "pałeczki". Następnie lekko je spłaszczać.
Każdą zamaczać w mleku, a następnie w sezamie.
Gotowe układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciastka ok. 20 minut.
Po wyjęciu odstawić do wystygnięcia.
Smacznego.