Sposób przygotowania:
Pyszne zacierki z warzywami dla dzieci
W niewielkim garnku gotujemy mięso kurczaka, wołowe lub cielęcinę. Zalewamy wodą i gotuemy ok 15 minut. Dodajemy kostkę rosołową. Dodajemy marchewkę, pietruszkę, seler i por, ziele angielskie, liść laurowy, ząbek czosnku, Jednocześnie na patelni dusimy cebulkę i dodajemy do wywaru. To wszystko razem podgotowujemy ok 10 min. Gdy mięso i warzywa będą już miękkie dodajemy koncentrat pomidorowym i przyprawiamy do smaku: solą i pieprzem.
Dla smakoszy wywar można zaprawić śmietaną lub mlekiem.
Osobno gotujemy makaron, polecam gorąco zacierki Bartolinki bo moje dzieci go uwielbiają. Jest miękki i bardzo smaczny. Całość podajemy posypane świeżą natką pietruszki. SMACZNEGO!
Dla smakoszy wywar można zaprawić śmietaną lub mlekiem.
Osobno gotujemy makaron, polecam gorąco zacierki Bartolinki bo moje dzieci go uwielbiają. Jest miękki i bardzo smaczny. Całość podajemy posypane świeżą natką pietruszki. SMACZNEGO!