Sposób przygotowania:
Pyszne żeberka na kapuście
Grzyby namoczyć i ugotować, odcedzić. Kapustę ugotować i odcedzić. Cebule i czosnek obrać, umyć i pokroić w kostkę. Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki między kośćmi. Do garnka lub na patelnię wlać kilka łyżek oleju, ułożyć żeberka i obsmażyć na złoto brązowy kolor z cukrem. Dodać cebulę i posiekany czosnek i czubrycę, sól i pieprz i chwilę smażyć. Podlać bulionem i dusić pod przykryciem prawie do miękkości żeberek. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną. Kapustę pokroić, dodać grzyby, przyprawę Małgosi i wymieszać a następnie ułożyć w naczyniu. Na kapustę ułożyć żeberka i zalać powstałym sosem. Naczynie przykryć pokrywką i wstawić je do piekarnika. Nastawić temperaturę na 170 stopni a czas na 45 minut. Po zapieczeniu żeberka z kapustą podawać np. z pieczywem.
edytaha
zewa
Zaraz podeślę Ci linka gdzie możesz kupić.
zbysiowa
zewa
Mój Adaś też, hi, hi :) o sobie nie wspomnę :)
gusia1000