Sposób przygotowania:
Pyszny cytrynowiec
Biszkopt:Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru, dodajemy po jednym żółtku i nadal ubijamy. Dajemy mąkę, proszek, miksujemy i pieczemy.
Masa cytrynowa: Wyciskamy sok z cytryny i razem ze szklanką wody wlewamy do garnka. Gotujemy razem z cukrem W połowie szklanki wody rozpuszczamy budynie i tą zawiesinę wlewamy na gotujący się sok. Do masy dajemy masło, jajko i miksujemy. Dajemy masę na upieczony biszkopt
Pianka cytrynowa:Galaretkę rozpuszczamy w 3 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i wlewamy tężejącą galaretkę. Wylewamy na masę budyniowąGóra ciasta: Rominy lukier z cukru pudru i białka. Układamy herbatniki i polewamy je lukrem.
Masa cytrynowa: Wyciskamy sok z cytryny i razem ze szklanką wody wlewamy do garnka. Gotujemy razem z cukrem W połowie szklanki wody rozpuszczamy budynie i tą zawiesinę wlewamy na gotujący się sok. Do masy dajemy masło, jajko i miksujemy. Dajemy masę na upieczony biszkopt
Pianka cytrynowa:Galaretkę rozpuszczamy w 3 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i wlewamy tężejącą galaretkę. Wylewamy na masę budyniowąGóra ciasta: Rominy lukier z cukru pudru i białka. Układamy herbatniki i polewamy je lukrem.