Sposób przygotowania:
Pyszny deser na zimno z wiśni i mascarpone
Doskonale do wykorzystania są wiśnie z gotowanego kompotu lub kompot ze słoika (użyłam z kompotu gotowanego z pestkami wiśni), wiśnie wylać na durszlak plastikowy i przecierać z durszlaka do miski.
Do przetartych wiśni dodać jogurt gęsty naturalny (nie słodzę, wiśnie w kompocie słodzone), mikserem połączyć składniki, żelatynę namoczyć w letniej przegotowanej wodzie, gdy napęcznieje to wymieszać i wlać szybko do wiśni, mikserem połączyć składniki.
Keksówka silikonowa 22 cm, na dnie foremki rozłożyć gęsto biszkopty i w trzech pojemnikach mniejszych, dla męża do pracy i wylać od razu wiśnie, wygładzić wierzch i schować do lodówki.
Mascarpone, cukier puder, gęsty jogurt mikserem utrzeć, na koniec dodać namoczoną żelatynę, szybko mikserem połączyć składniki.
Od razu mascarpone wyłożyć na wierzch masy wiśniowej, posypać kakao z siteczka, powkładać biszkopty i posypać kawałeczkami czekolady, schować do lodówki.
Do przetartych wiśni dodać jogurt gęsty naturalny (nie słodzę, wiśnie w kompocie słodzone), mikserem połączyć składniki, żelatynę namoczyć w letniej przegotowanej wodzie, gdy napęcznieje to wymieszać i wlać szybko do wiśni, mikserem połączyć składniki.
Keksówka silikonowa 22 cm, na dnie foremki rozłożyć gęsto biszkopty i w trzech pojemnikach mniejszych, dla męża do pracy i wylać od razu wiśnie, wygładzić wierzch i schować do lodówki.
Mascarpone, cukier puder, gęsty jogurt mikserem utrzeć, na koniec dodać namoczoną żelatynę, szybko mikserem połączyć składniki.
Od razu mascarpone wyłożyć na wierzch masy wiśniowej, posypać kakao z siteczka, powkładać biszkopty i posypać kawałeczkami czekolady, schować do lodówki.