Sposób przygotowania:
Pyszny garnek Eli z dyniąprzygotowanie składników
Kapustę pokroić w dużą kostkę, zalać wodą, posolić, ugotować i odcedzić. Ziemniaki obrać, umyć i ugotować na parze. Odcedzone i ostudzone ziemniaki pokroić w grubą kostkę.
przygotowanie składników cd
Dynię przekroić, usunąć pestki i skórę. Miąższ pokroić w dość dużą kostkę.
przygotowanie składników cd
Kiełbasę pokroić w pół krążki. Cebule obrać z łupinek i pokroić w ćwierć krążki. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie potrawy
W dużym garnku rozgrzać olej, dodać kiełbasę, cebulę, czosnek i przesmażyć.
przygotowanie potrawy cd
Do kiełbasy dodać ugotowane ziemniaki.
przygotowanie potrawy cd
Na ziemniaki wyłożyć ugotowaną kapustę.
przygotowanie potrawy cd
Do potrawy dodać przyprawę do mięs, pieprz, sól i wymieszać. Całość podlać odrobiną wody i chwilę dusić pod przykryciem.
przygotowanie potrawy cd
Na koniec dodać ugotowaną na parze dynię i delikatnie wymieszać. Smacznego!
robaczek