Sposób przygotowania:
Pyszny keks
Przygotowanie ciasta:
Miękką margarynę ucieramy z cukrem i z żółtkami. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie do utartej margaryny dodajemy porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz pianę z białek. Na sam koniec dodajemy bakalie i dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy do natłuszczonej formy keksowej. Pieczemy w temp. 200*C około 45 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto polewamy lukrem i dekorujemy skórką pomarańczową.
Przygotowanie lukru: cukier puder ucieramy z sokiem z cytryny oraz wodą.
Miękką margarynę ucieramy z cukrem i z żółtkami. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie do utartej margaryny dodajemy porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz pianę z białek. Na sam koniec dodajemy bakalie i dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy do natłuszczonej formy keksowej. Pieczemy w temp. 200*C około 45 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto polewamy lukrem i dekorujemy skórką pomarańczową.
Przygotowanie lukru: cukier puder ucieramy z sokiem z cytryny oraz wodą.