Sposób przygotowania:
Pyszny omlet serem i mięsem
Wędlinę i ser kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Do miski wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem (można dodać zioła). Dodajemy mleko i wodę gazowaną i roztrzepujemy. Do masy jajecznej dorzucamy cebulę, ser oraz wędlinę. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy omlet. Widelcem można równomiernie rozłożyć składniki. Bardzo ważne jest, aby przykryć patelnię i na samym początku dać trochę większy ogień, a po chwili zmniejszyć go na najmniejszy poziom. Omlet jest gotowy, gdy wierzch jest ścięty. Omlet dosyć sporo urośnie, więc ważne jest, by użyć wysokiej patelni oraz przeźroczystej pokrywki, aby móc kontrolować wypieczenie omletu. Gotowy omlet przekładamy na talerz. Podajemy według uznania z ketchupem lub pomidorami. Smacznego!