Sposób przygotowania:
Pyszny placek biszkoptowy z bitą śmietan
Jajka wraz z cukrem wrzucamy do miski i miksujemy.Osobno mieszamy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia.Wsypujemy do miski z jajkami i mieszamy łyżką.Całość bardzo dokładnie miksujemy na najwyższych obrotach aż do uzyskania gęstej puszystej masy.Wylewamy na blachę i pieczemy 45 minut w 175 s.c..przygotowujemy krem:2 galaretki zalewamy wrzątkiem (700 ml) i mieszamy energicznie aż do rozpuszczenia. Odstawiamy do wystygnięcia. 2 łyżeczki żelatyny zalewamy ciepłą wodą (ok 1/3 szklanki) i mieszamy aż do rozpuszczenia. Zimną śmietanę miksujemy. Kiedy śmietana będzie ubita dodajemy cukier puder (po łyżeczce, niech każdy doda tyle ile potrzebuje). Wystudzoną żelatynę dodajemy po trochu do ubitej śmietany.Placek kroimy na połowę.Na jedną część kładziemy bitą śmietanę i wciskamy pokrojoną galaretkę.Kładziemy drugą część biszkoptu i znów na wierzch tym razem dodajemy bitą śmietanę z galaretką.
edytaha
A poza tym ile ma być śmietany?
Bernadetta
misia14
Justine27
A skad skopiowalas przepis, że skladniki sa napisane kali pić kali jeść?????
Czy ktos z moderatorów wogóle czyta co tu akceptuje? Same bledy, jak pzoostalych kilkudziesięci przepisach tego użytkownika.....
przykre to dla tych co naprawde sie staraja i osłabiające dla wizerunku strony.