Sposób przygotowania:
Egzotyczny sernik
Przesiać obie mąki, dodać cukier i wymieszać, następnie dodać margarynę, sok z cytryny i jajko, zagnieść ciasto które schłodzić. Formę 24 cm średnicy wysmarować tłuszczem i wylepić dno ciastem, następnie piec w temp. 175st przez 15 min po upieczeniu przestudzić. Masa serowa: Połowę mleczka kokosowego zagotować, a w drugiej rozmieszać mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującego się mleczka, ugotować jak budyń i przestudzić. Żółtka utrzeć z cukrem do białości do utartych dodawać na zmianę zmielony ser i budyń pod koniec dodać kaszkę manną i mąkę pszenną, sok wyciśnięty z cytryny oraz likier kokosowy. Do gładkiej masy serowej dodać ubita pianę z białek i wiórki, delikatnie wymieszać i wylać na podpieczony spód. Ciasto ponownie piec około 40 min po upieczeniu i wystudzeniu polać rozpuszczoną białą czekoladą i obłożyć plasterkami kiwi
misia5
julcia12437
iziona
julcia12437
Dziękować za komplementy ? To my powinnyśmy ci dziękować za przepis. :)
edytaha
iziona
:)
2milutka
msewka
iziona
Ewa tak jak stwierdziłaś długo nie leżał, ale z tą polewa to fajny pomysł ja jeszcze z taka się nie spotkałam.
marietta