Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
Do robota kuchennego wrzucamy pokrojone w kostkę masło i wsypujemy 2 szklanki cukru. Nastawiamy na 5 minut. Dodajemy stopniowo jajka i pokrojony w kostkę ser. Mieszamy około 3 minuty do uzyskania jednolitej masy.
Dodajemy budyń i olejek, mieszamy. Wlewamy sok z brzoskwiń i znów mieszamy. Na stolnicy zagniatamy ciasto z dwóch szklanek mąki, połowy kostki margaryny, połowy szklanki cukru, żółtek, śmietany i proszku do pieczenia. Rozwałkowujemy je na wielkość blachy.
Wykładamy ciastem blachę i posypujemy je kakao. Kroimy w kostkę brzoskwinie. Wylewamy połowę masy sernikowej na blachę, a na nią wykładamy brzoskwinie.
Następnie wylewamy resztę masy. Wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 45 minut.
Dodajemy budyń i olejek, mieszamy. Wlewamy sok z brzoskwiń i znów mieszamy. Na stolnicy zagniatamy ciasto z dwóch szklanek mąki, połowy kostki margaryny, połowy szklanki cukru, żółtek, śmietany i proszku do pieczenia. Rozwałkowujemy je na wielkość blachy.
Wykładamy ciastem blachę i posypujemy je kakao. Kroimy w kostkę brzoskwinie. Wylewamy połowę masy sernikowej na blachę, a na nią wykładamy brzoskwinie.
Następnie wylewamy resztę masy. Wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 45 minut.