Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 774]

Sernik z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 22

Z podanych składników wyjdzie duża blacha sernika. Zamiast brzoskwiń z puszki można użyć świeżych owoców.

Sernik z brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik z brzoskwiniami

 

Sposób przygotowania:

Sernik z brzoskwiniami
Do robota kuchennego wrzucamy pokrojone w kostkę masło i wsypujemy 2 szklanki cukru. Nastawiamy na 5 minut. Dodajemy stopniowo jajka i pokrojony w kostkę ser. Mieszamy około 3 minuty do uzyskania jednolitej masy.

Dodajemy budyń i olejek, mieszamy. Wlewamy sok z brzoskwiń i znów mieszamy. Na stolnicy zagniatamy ciasto z dwóch szklanek mąki, połowy kostki margaryny, połowy szklanki cukru, żółtek, śmietany i proszku do pieczenia. Rozwałkowujemy je na wielkość blachy.

Wykładamy ciastem blachę i posypujemy je kakao. Kroimy w kostkę brzoskwinie. Wylewamy połowę masy sernikowej na blachę, a na nią wykładamy brzoskwinie.

Następnie wylewamy resztę masy. Wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 45 minut.   
Sernik z brzoskwiniami
Wyrabiamy ciasto za pomocą robota kuchennego
Sernik z brzoskwiniami
Wykładamy ciastem blachę, a następnie posypujemy kakao
Sernik z brzoskwiniami
Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę
Sernik z brzoskwiniami
Wstawiamy ciasto do piekarnika i pieczemy 45 minut

Tagi:

sernik owoce