Sposób przygotowania:
Pyszny sos koperkowy
Bulion zagotować w garnku. Cebulę obrać i drobniutko pokroić, wrzucić do bulionu razem z liściem i zielem i chwilę gotować. Koperek umyć i posiekać, po czym wrzucić do garnka z bulionem. Dodać sól i pieprz do smaku.
Mąkę dokładnie rozrobić ze śmietaną aby nie było grudek. Wlać trochę bulionu aby zahartować śmietanę, następnie wlać do garnka energicznie mieszając. Sos zagotować i podawać np. do ziemniaków z klopsami.
Mąkę dokładnie rozrobić ze śmietaną aby nie było grudek. Wlać trochę bulionu aby zahartować śmietanę, następnie wlać do garnka energicznie mieszając. Sos zagotować i podawać np. do ziemniaków z klopsami.
zbysiowa
zewa
O tak, do jajek też super. A dzbanuszek dostałam kilka lat temu w prezencie od Teściowej. Mam jeszcze do kompletu cukiernicę, 4 kubki, maselniczkę, ten słój co na zdjęciu i jeszcze jeden większy.
zbysiowa
Świetny prezent:)
zewa
:)
gusia1000