Sposób przygotowania:
pyszny stek podawany jako salatka
mięso lekko rozgniatamy dłonią, nacinamy w kratkę, nacieramy sola i pieprzem. Z podanych niżej składników oprócz rzecz jasna ciabatty i ruccoli, dokładnie zmiksowanych tworzymy marynatę, dokładnie smarujemy mięso. Wkładamy pomiędzy folię, najlepiej strunową-:) przyciskamy czymś ciężkim i....na dobę do lodówki a potem MROZIMY-:) ile kto chce i kiedy chce zjeść-:)
Wyciągamy, odmrażamy przez noc w lodówce, do miseczki zeskrobujemy marynatę a steki wrzucamy na grill lub patelnię grillową smażąc po kilka minut z obu stron na ciemnozłoto.
Marynata smarujemy kromki ciabatty, podpiekamy w piekarniku na złoto. Mięso podajemy ułożone w zgrabny kopczyk, na ciabacie i posypane rucollą. Można skropić rucollę oliwą.
Wyciągamy, odmrażamy przez noc w lodówce, do miseczki zeskrobujemy marynatę a steki wrzucamy na grill lub patelnię grillową smażąc po kilka minut z obu stron na ciemnozłoto.
Marynata smarujemy kromki ciabatty, podpiekamy w piekarniku na złoto. Mięso podajemy ułożone w zgrabny kopczyk, na ciabacie i posypane rucollą. Można skropić rucollę oliwą.