mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Pyzy z mięsem od Hamrocyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

do wykonania tej potrawy można użyć ziemniaków z poprzedniego dnia i zbieraniny mięs różnych

Pyzy z mięsem od Hamrocyka

Składniki:

Pyzy z mięsem od Hamrocyka

 

 

Sposób przygotowania:

Pyzy z mięsem od Hamrocyka
boczek i cebulę kroimy na drobno.Ziemniaki obrać i ugotować.Do farszu użyłam mięsa gotowanego , ale równie dobrze może to być mięso mielone. Gdy zostaje mi jakies mięso z obiadu zaraz go mrożę i później wykorzystuje do tego typu dań . tutaj mam mięso gotowane z kurczaka , schab duszony i wołowinę gotowaną , wszystko to razem zmieliłam i doprawiłam do smaku . Ziemniaki również mogą być z poprzedniego dnia. cebulę i boczek smażę na patelni. Ziemniaki przepuszczam przez praskę ugniatam w misce i dzielę na 4 części jedną wyjmuję i w to miejsce wsypuje mąkę ziemniaczaną dodaje dwa jajka i ugniatam na jednolitą masę. Kawałki ciasta rozplaszczam sobie na ręce nakładam farsz i formuje kulki .Uformowane kluski wrzucam do osolonej wody i gotuję do momentu aż wypłyną na wierzch. Ugotowane kluski podaje polane tłuszczem z boczkiem i cebulą