alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Pyzy ziemniaczane z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Nie ma to jak tradycyjne pyzy z mięsem :) Dużo i smacznie :) Cała nasza rodzina bardzo je lubi, polecam :)

Pyzy ziemniaczane z mięsem

Składniki:

Pyzy ziemniaczane z mięsem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pyzy ziemniaczane z mięsem
Mięso oczyszczamy, myjemy, zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem warzyw i przypraw. Wywar wykorzystujemy do zupy. Wystudzone ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy jajo i mąkę pszenną i wyrabiamy podsypując mąką (nie za dużo) w razie potrzeby. Z ciasta formujemy wałki i kroimy w grube krążki. Na każdy nakładamy farsz mięsny, zlepiamy i formujemy kuleczkę. Następnie wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok 2-3 min od momentu wypłynięcia klusek. Podajemy z podsmażoną cebulką. Farsz: Ugotowane do miękkości i ostudzone mięso mielimy. Jedną cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy, dodajemy do mięsa. Całość doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.