Sposób przygotowania:
Quesadilla z chorizo
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, wkładamy do miski, doprawić solą, pieprzem, papryką i oregano. Wlewamy 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów i mieszamy. Na patelnię wkładamy plasterki kiełbasy i obsmażamy ją delikatnie na umiarkowanym ogniu z każdej strony przez około 3 minuty, aż będzie chrupiąca i lekko zrumieniona. Kiełbaskę zdjąć z patelni i włożyć do czystej większej miski. Na patelnię z wytopionym tłuszczem wkładamy kurczaka i obsmażamy go z każdej strony na małym ogniu. Następnie dodajemy pokrojone drobno suszone pomidory i chwilkę podgrzewamy. Kurczaka przekładamy do miski z chorizo, dodajemy pokrojoną drobno sałatę, majonez, ser, szczypiorek, wszystko mieszamy. Placki oraz nadzienie możemy podgrzać w mikrofalówce, następnie na placek nakładamy równomiernie farsz, przykrywamy drugim plackiem i dzielimy na 4 części. Ja zwykle nadzienie podgrzewam w mikrofalówce, natomiast placki podgrzewam na grillu elektrycznym. Podajemy z dowolnymi sosami, u mnie zawsze z czosnkowym (jogurt naturalny+majonez+czosnek). Smacznego :)