mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Quesadillas z fasolką i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna, meksykańska przekąska na ciepło:)

Quesadillas z fasolką i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Quesadillas z fasolką i serem

 

  • 3 duże tortille
  • kawałek sera żółtego
  • 100 g kiełbasy
  • 4 - 6 łyżek fasoli czerwonej z puszki
  • pieprz
  • ulubiony sos do podania np. salsa
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Quesadillas z fasolką i serem
Placki tortilla smaruję sosem salsa. Ser żółty ścieram na tarce na dużych oczkach i posypuję na placki posmarowane sosem. Fasolkę czerwoną osączam z zalewy z puszki i przepłukuję zimną wodą. Kiełbasę kroję na mniejsze kawałki. Natkę pietruszki myję, osuszam i drobno siekam. Na tortilli posypanej serem układam pokrojoną kiełbasę, osączoną fasolkę i posiekaną natkę. Posypuję całość pieprzem i składam na pół. Patelnię grillową rozgrzewam bez tłuszczu i kładę na niej dwie złożone nadziane tortille. Opiekam z obu stron przez parę minut. Podaję na ciepło z sosem salsa i szczypiorkiem.
Quesadillas z fasolką i serem
Każdy placek tortilli smaruję sosem salsa
Quesadillas z fasolką i serem
Na placek posmarowany sosem ścieram ser żółty na tarce
Quesadillas z fasolką i serem
Następnie wykładam pokrojoną kiełbasę, osączoną fasolkę i natkę
Quesadillas z fasolką i serem
Tortille z nadzieniem skladam na pół i grilluję z obu stron