Sposób przygotowania:
Rabarbar, truskawka w kakaowym cieście
Składniki o pokojowej temperaturze. Do pojemnika od razu wsypać mąkę przesianą z kakao, proszkiem do pieczenia, wsypać cukier, wbić jajka, wlać wodę i olej. Rózgą ciasto dobrze wymieszać na gładkie i dość gęste.
Keksówki silikonowe 20 cm 3 sztuki (jedna do pracy męża) lub 1 duża forma 30x25 cm, do foremek wyłożyć po równo ciasto, na cieście poukładać obrany i pokrojony w kostkę rabarbar na przemian z truskawkami.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, do suchego patyczka.
Ciasto w foremkach wystudzić, wyjąć z formy na talerz i przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Keksówki silikonowe 20 cm 3 sztuki (jedna do pracy męża) lub 1 duża forma 30x25 cm, do foremek wyłożyć po równo ciasto, na cieście poukładać obrany i pokrojony w kostkę rabarbar na przemian z truskawkami.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, do suchego patyczka.
Ciasto w foremkach wystudzić, wyjąć z formy na talerz i przed podaniem posypać pudrem cukrem.