Sposób przygotowania:
Sernik na zimno truskawkowy
W gorącej, przegotowanej wodzie rozmieszać galaretki, odstawić do lekkiego stężenia.
W gorącej wodzie przegotowanej wymieszać galaretkę i wystudzić.
Dwie miski lub jedna duża wysmarować cienko olejem rzepakowy, na dnie pokruszyć biszkopty.
W pojemniku mikserem utrzeć twaróg waniliowy, wlać galaretkę, szybko zmiksować i szybko masę serową przełożyć na pokruszone biszkopty.
Z umytych truskawek odciąć szypułki, pokroić w plastry i wyłożyć na sernik, lekko je przycisnąć w masę, schować do lodówki.
Gdy galaretki są dość stężałe to wylać je na truskawki, schować do lodówki na kilka godzin.
W gorącej wodzie przegotowanej wymieszać galaretkę i wystudzić.
Dwie miski lub jedna duża wysmarować cienko olejem rzepakowy, na dnie pokruszyć biszkopty.
W pojemniku mikserem utrzeć twaróg waniliowy, wlać galaretkę, szybko zmiksować i szybko masę serową przełożyć na pokruszone biszkopty.
Z umytych truskawek odciąć szypułki, pokroić w plastry i wyłożyć na sernik, lekko je przycisnąć w masę, schować do lodówki.
Gdy galaretki są dość stężałe to wylać je na truskawki, schować do lodówki na kilka godzin.