Sposób przygotowania:
Racuchy
Rozrobić drożdże w kubku ( Po jednej łyżeczce cukru, mąki, mleka, zamieszać i zostawić żeby drożdże urosły)
W garnku zrobić ciasto, dać mleko i resztę składników, ubijać tłuczkiem, potem dodać wyrośnięte drożdże, wymieszać i zostawić żeby urosło.
Na rozgrzany olej nakładać łyżką (namoczoną za każdym razem) wyrośnięte ciasto, piec na wolnym ogniu z obu stron do złotego koloru.
Posypać cukrem pudrem i gotowe. Smacznego :)
W garnku zrobić ciasto, dać mleko i resztę składników, ubijać tłuczkiem, potem dodać wyrośnięte drożdże, wymieszać i zostawić żeby urosło.
Na rozgrzany olej nakładać łyżką (namoczoną za każdym razem) wyrośnięte ciasto, piec na wolnym ogniu z obu stron do złotego koloru.
Posypać cukrem pudrem i gotowe. Smacznego :)