Incom

Incom

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Racuchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Typowa potrawa kuchni polskiej, Pyszne "placki" o specyficznym smaku ;)

Racuchy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Racuchy

 

Sposób przygotowania:

Racuchy
Rozrobić drożdże w kubku ( Po jednej łyżeczce cukru, mąki, mleka, zamieszać i zostawić żeby drożdże urosły)

W garnku zrobić ciasto, dać mleko i resztę składników, ubijać tłuczkiem, potem dodać wyrośnięte drożdże, wymieszać i zostawić żeby urosło.

Na rozgrzany olej nakładać łyżką (namoczoną za każdym razem) wyrośnięte ciasto, piec na wolnym ogniu z obu stron do złotego koloru.

Posypać cukrem pudrem i gotowe. Smacznego :)
Racuchy
Zrobic ciasto w garnku, dodać drożdże i czekać aż wyrośnie...
Racuchy
Smażyć racuchy na słabym ogniu z obu stron na złoty kolor
Racuchy

Tagi:

jajko jajka