Kamisia15

Kamisia15

Kucharz
[Przepisów: 11]

Racuchy

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Proste danie, a jak smakuje dzieciom.

Racuchy

Składniki:

Racuchy

 

Sposób przygotowania:

Racuchy
Drożdże rozkruszamy - posypujemy 2 łyżkami cukru i zalewamy delikatnie podgrzanym mlekiem. Mieszamy, aż drożdze się rozpuszczą. Jajka wybijamy na spodeczek i delikatnie solimy - po czym roztrzepujemy je. Do drożdży dodajemy przesianą makę i 2 jajka - wszystko mieszamy drewnianą łyżką. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 min. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka