lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Racuchy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

racuchy mojej własnej roboty

Racuchy

Składniki:

Racuchy

 

  • 25 dag mąki
  • 2 jaja
  • 3 dag drożdży
  • 1/4 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • szklanka mleka
  • 1/2 szklanki oleju

Sposób przygotowania:

Racuchy
Drożdze rozetrzeć z łyżeczką cukru i zalać ciepłym mlekiem.Rozczyn odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 15-20 min. Utrzeć całe jaja z cukrem a do wyrośniętego rozczynu wsypać make,utarte jaja,olej,cukier waniliowy i wszystko dokładnie wymieszać na gładką masę. Rozgrzać olej i nakładać łyżeczką porcję ciasta. Smażyć aż racuszki się zrumienią i podawać posypane cukrem pudrem.