Sposób przygotowania:
Racuchy
Umyte jabłka obierz ze skórki i pokrój w drobne kawałki.
Ciasto :
wsyp do gara mąkę, dodaj całe jaja ( możesz też wpić same żółtka a białka osobno zmiksować na sztywną masę a potem je dodać do gara ) , dodaj sól, cukier, cukier wanilinowy, 3,5 szklanki maślanki., cynamon.
Całość zmiksuj. Jeżeli ciasto będzie za gęste dodaj jeszcze maślanki .
Skosztuj, jeśli będzie za mało słodkie to dodaj cukru.
Wsyp do ciasta jabłka wymieszaj.
Smaż racuchy na rozgrzanym oleju.
Gdy ostygną już posyp cukrem pudrem.
Ciasto :
wsyp do gara mąkę, dodaj całe jaja ( możesz też wpić same żółtka a białka osobno zmiksować na sztywną masę a potem je dodać do gara ) , dodaj sól, cukier, cukier wanilinowy, 3,5 szklanki maślanki., cynamon.
Całość zmiksuj. Jeżeli ciasto będzie za gęste dodaj jeszcze maślanki .
Skosztuj, jeśli będzie za mało słodkie to dodaj cukru.
Wsyp do ciasta jabłka wymieszaj.
Smaż racuchy na rozgrzanym oleju.
Gdy ostygną już posyp cukrem pudrem.