Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Racuchy bananowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Drożdżowe bananowe racuchy są puszyste smaczne pyszne posypane cukrem pudrem lub posmarowane kremem czekoladowym .

Racuchy bananowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy bananowe

 

Sposób przygotowania:

Racuchy bananowe
Banany obieramy ze skórki , kroimy na kawałki i rozgniatamy widelcem. Letnie mleko mieszamy z drożdżami, cukrem i dodajemy do mąki i dokładnie mieszamy następnie dodajemy rozgniecione banany i mieszamy. Odstawiamy do wyrośnięcia na około 1h. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy porcję ciasta . Smażymy z obu stron na zloty kolor. Ostygnięte posypujemy cukrem pudrem lub smarujemy kremem czekoladowym.
Racuchy bananowe
Letnie mleko mieszamy z drożdżami, cukrem i dodajemy do mąki i dokładnie mieszamy następnie dodajemy rozgniecione banany i mieszamy
Racuchy bananowe
Odstawiamy do wyrośnięcia na około godzinę
Racuchy bananowe
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy porcję ciasta
Racuchy bananowe
Smażymy z obu stron na zloty kolor i oprószamy cukrem pudrem