lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rolada wytrawna z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dziś mam prawdziwy rarytas bardzo smaczny i praktycznie bez tłuszczu nie wliczając oczywiście jaj i sera .Cukinia leżała i tak do mnie przemawiała, no zrób coś ze mną zrób.Ulitowałam się i spałaszowałam ha ha ha

Rolada wytrawna z cukinii Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Rolada wytrawna z cukinii

Składniki:

  • cukinia ze skórką startą 600 g

 

  • koperek pęczek

 

  • jaja 3 szt

 

  • ser 200 żółty g

 

 

 

  • papryka czerwona mielona słodka do smaku

Dodatkowo:

  • jogurt naturalny z wapniem 50 g

 

 

  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Rolada wytrawna z cukinii

Krok 1

Cukinię myjemy odcinamy z obu stron końcówki i ścieramy na tarce na średnich oczkach. Odciskamy z wody.

Krok 2

Koperek myjemy i drobno kroimy, dodajemy do startej cukinii.

Krok 3

Wbijamy jaja i doprawiamy solą,pieprzem i papryką mieloną czerwoną.

Krok 4

Ser kroimy drobno i dodajemy do reszty składników.

Krok 5

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy nasz farsz i formujemy kwadrat.

Krok 6

Pieczemy w 200 stopniach koło 30 minut sprawdzając czy się upiekło.
Po upieczeniu i wyjęciu z pieca smarujemy naturalnym jogurtem z dodatkiem sprasowanego czosnku soli i pieprzu. Zwijamy roladę i kroimy w paseczki. Podajemy na gorąco choć na zimno tez jest smaczna.

Krok 7

Idealne na obiad,kolację czy przekąskę.

Rolada wytrawna z cukinii
Cukinię myjemy odcinamy z obu stron końcówki i ścieramy na tarce na średnich oczkach.Odciskamy z wody. Koperek myjemy i drobno kroimy , dodajemy do startej cukinii.
Rolada wytrawna z cukinii
Wbijamy jaja i doprawiamy solą,pieprzem i papryką mieloną czerwoną .
Rolada wytrawna z cukinii
Ser kroimy drobno i dodajemy do reszty składników.
Rolada wytrawna z cukinii
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia,przekładamy nasz farsz i formujemy kwadrat.
Rolada wytrawna z cukinii
Po upieczeniu i wyjęciu z pieca smarujemy naturalnym jogurtem z dodatkiem sprasowanego czosnku soli i pieprzu.Zwijamy roladę i kroimy w paseczki.Podajemy na gorąco choć na zimno tez jest smaczna.

Tagi:

dania rolady