Sposób przygotowania:
Rolada wytrawna z cukiniiKrok 1
Cukinię myjemy odcinamy z obu stron końcówki i ścieramy na tarce na średnich oczkach. Odciskamy z wody.
Krok 2
Koperek myjemy i drobno kroimy, dodajemy do startej cukinii.
Krok 3
Wbijamy jaja i doprawiamy solą,pieprzem i papryką mieloną czerwoną.
Krok 4
Ser kroimy drobno i dodajemy do reszty składników.
Krok 5
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy nasz farsz i formujemy kwadrat.
Krok 6
Pieczemy w 200 stopniach koło 30 minut sprawdzając czy się upiekło.
Po upieczeniu i wyjęciu z pieca smarujemy naturalnym jogurtem z dodatkiem sprasowanego czosnku soli i pieprzu. Zwijamy roladę i kroimy w paseczki. Podajemy na gorąco choć na zimno tez jest smaczna.
Krok 7
Idealne na obiad,kolację czy przekąskę.