Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
Mąkę przesiać, dodać margarynę, cukier, 5 żółtek (białka zostawić do piany), proszek do pieczenia oraz trochę śmietany i zagnieść ciasto. Owinąć folią i włożyć do lodówki na pół godziny.
Ser należy przekręcić przez maszynkę, najlepiej dwa razy. Dodać budyń waniliowy, cukier, jajko, łyżeczkę proszku do pieczenia i margarynę (ma być rozpuszczona i ostudzona) Ze składników wyrobić masę serową mikserem.
Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową, połowę ciasta wyłożyć na blachę, dodać masę serową.
Pokrojone brzoskwinie wyłożyć na ser a na to pianę ubitą z 5 białek z odrobiną cukru pudru. Resztę ciasta poskubać na wierzch.
Piec w temperaturze 180 stopni dotąd aż ciasto zrumieni się na złoty kolor.
Ser należy przekręcić przez maszynkę, najlepiej dwa razy. Dodać budyń waniliowy, cukier, jajko, łyżeczkę proszku do pieczenia i margarynę (ma być rozpuszczona i ostudzona) Ze składników wyrobić masę serową mikserem.
Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową, połowę ciasta wyłożyć na blachę, dodać masę serową.
Pokrojone brzoskwinie wyłożyć na ser a na to pianę ubitą z 5 białek z odrobiną cukru pudru. Resztę ciasta poskubać na wierzch.
Piec w temperaturze 180 stopni dotąd aż ciasto zrumieni się na złoty kolor.