aniakuk

aniakuk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Racuchy bananowe z rodzynkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne racuszki nie tylko dla dzieci. Coś dla wielbicieli rodzynek jak moja młodsza córeczka, która była zachwycona placuszkami.

Racuchy bananowe z rodzynkami

Składniki:

Racuchy bananowe z rodzynkami

 

  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki
  • cukier wanilinowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 banany
  • 2 garście rodzynek
  • cukier puder do posypania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuchy bananowe z rodzynkami
Do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko i miksujemy, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i jeszcze chwilkę mieszamy do połączenia składników. Banan obieramy, kroimy w plasterki i ugniatamy widelcem lub miksujemy blenderem. Takie ugniecione banany dodajemy do ciasta oraz wsypujemy rodzynki i mieszamy łyżką. Na rozgrzanej patelni na oleju smażymy racuszki z obu stron na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Układamy na talerzu i posypujemy cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka