Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Racuchy bananowo malinowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Racuchy z owocami zna każdy z nas. Nie zawsze muszą być one klasyczne z jabłkami, lubię dodać inne owoce i dlatego polecam jako dodatek banany i maliny.

Racuchy bananowo malinowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy bananowo malinowe

 

  • 2 jajka
  • 200 ml kefiru
  • 1 szklanka mąki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • banan
  • maliny
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuchy bananowo malinowe
Do miski wbijamy jajka, dodajemy kefir, mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder. Wszystko mieszamy do uzyskania \konsystencji gęstej śmietany, jeżeli ciasto jest za rzadkie dodajemy odrobinę mąki. Banana obieramy kroimy w plastry. Do ciasta dodajemy plastry banana i maliny, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, nakładamy porcję ciasta z owocami i smażmy racuchy z dwóch stron do zarumienienia.
Racuchy bananowo malinowe
Etap 1 do miski wbijamy jaja dodajemy kefir
Racuchy bananowo malinowe
Etap 2 dodajemy cukier puder proszek do pieczenia oraz mąkę
Racuchy bananowo malinowe
Etap 3 mieszamy a następnie dodajemy owoce
Racuchy bananowo malinowe
Etap 4 na patelni smażymy racuchy na złoto z dwóch stron

Tagi:

jajko jajka