ewaole

ewaole

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Racuchy drożdżowe 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Racuchy drożdżowe to pyszny, słdki sposób na obiad dla kapryśnych maluchów.

Racuchy drożdżowe 5

Składniki:

Racuchy drożdżowe 5

 

Sposób przygotowania:

Racuchy drożdżowe 5
Drożdże z 1 łyżką cukru i 2 łyżkami mąki rozmieszać w 1/2 szklanki mleka zostawić na parę minut do wyrośnięcia. Następnie wlać zaczyn do mąki dodać jajka utrzepane z cukrem resztą mleka dodać sól , tłuszcz ubić trzepaczką aż pojawią sie pęcherzyki. Ciasto musi mieć konsystęcję kwaśnej śmietany.Zostwić do podrośnięcia, smażyć na oleju. Smacznego!

Tagi:

jajko jajka