Sposób przygotowania:
Racuchy grzybowe na ostro.
Grzyby po oczyszczeniu opłukać,osuszyć,pokroić w paski i lekko obsmażyć na rozgrzanym oleju lub margarynie.Wyjąć,odsączyć. Czuszki świeże przekroić,usunąć nasiona z nich,opłukać,strzepn- -ąć i posiekać drobno.Mąkę,jajka,mleko ubić w średnim naczyniu trzepaczką sprężynową,posolić lekko,nadal ubijać.Następnie wymieszać ciasto na racuszki z pokrojonymi grzybami i siekanymi papryczkami.Rozgrzać świeży olej na patelni i kłaść ciasto po 3 placki małą łyżką wazową jak tłuszcz zacznie pryskać.Smażyć na złoty kolor z obu stron.Racuchy wyjąć,osączyć z tłuszczu,przekładać na talerz i smażyć kolejne porcje.