elizabeth702

elizabeth702

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Racuchy na piwie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Racuchy na piwie, racuchy na piwie, racuchy na piwie

Racuchy na piwie

Składniki:

Racuchy na piwie

 

  • 250 ml ciemnego piwa
  • 4 jabłka
  • pół łyżeczki soli
  • 1,5 szklanki mąki
  • 3 łyżki oleju
  • pół łyżeczki cynamonu
  • pół łyżeczki cukru pudru
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Racuchy na piwie
Oddzielić żółtka od białek. Wymieszać sól z mąką. Dodać do żółtek ubitych z olejem. Stale mieszając, stopniowo dolewać piwa. Przykryć ścierką. Pozostawić w ciepłym miejscu na 60 minut. Z białek ubić pianę, którą wymieszać z ciastem. Owoce obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry, oprószyć cukrem pudrem i cynamonem. Te plastry zanurzać w cieście i smażyć je na rozgrzanym oleju z obu stron.