Sposób przygotowania:
Racuchy z serem korycińskim
Drożdże, cukier, 2 łyżki mleka mieszamy ze sobą i odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajka, mleko i wyrośnięte drożdże.
Mieszamy dokładnie.
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.
Ser koryciński kroimy w kosteczkę, dodajemy do masy i mieszamy.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Łyżką wykładamy ciasto na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Usmażone odsączamy z tłuszczu.
Smacznego ;)
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajka, mleko i wyrośnięte drożdże.
Mieszamy dokładnie.
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.
Ser koryciński kroimy w kosteczkę, dodajemy do masy i mieszamy.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Łyżką wykładamy ciasto na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Usmażone odsączamy z tłuszczu.
Smacznego ;)