gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Racuchy z serem korycińskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Drożdżowe racuchy z dodatkiem sera korycińskiego z czarnuszką. Pyszne, wytrawne. Polecam wypróbowanie przepisu.

Racuchy z serem korycińskim  Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Racuchy z serem korycińskim

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z serem korycińskim
Drożdże, cukier, 2 łyżki mleka mieszamy ze sobą i odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce.

Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajka, mleko i wyrośnięte drożdże.

Mieszamy dokładnie. 

Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.

Ser koryciński kroimy w kosteczkę, dodajemy do masy i mieszamy.

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.

Łyżką wykładamy ciasto na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z obu stron.

Usmażone odsączamy z tłuszczu.

Smacznego ;)
Racuchy z serem korycińskim
Ser koryciński kroimy w kosteczkę, dodajemy do masy i mieszamy.