Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Racuchy z dyni 3

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wspaniały dodatek do dań mięsnych i nie tylko

Racuchy z dyni 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z dyni 3

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z dyni 3
Zaczynamy od przygotowania puree z dyni. Proponuję przyrządzić je wg mojego przepisu https://gotujmy.pl/pure-z-dyni-,przepisy,159832.html . Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do puree razem z jajkiem i gałką muszkatołową, solą i pieprzem - wszystko dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy około 2-3 łyżki bułki tartej - im mniej tym lepiej, wtedy racuchy będą delikatniejsze - tak, by dało się utworzyć racucha. Gotowego racucha obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor w głębokim oleju około 5 minut. Racuchy można podawać do dań mięsnych, jak również z ulubionym sosem.
Racuchy z dyni 3
Dynia w innym wydaniu
Racuchy z dyni 3
Natkę pietruszki drobno siekamy
Racuchy z dyni 3
dodajemy do puree razem z jajkiem i gałką muszkatołową
Racuchy z dyni 3
solą i pieprzem - wszystko dokładnie mieszamy.