Miśka

Miśka

Kucharz
[Przepisów: 16]

Racuchy z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polecam i życzę smacznego;)

Racuchy z jabłkami

Składniki:

Racuchy z jabłkami

 

  • pieczenia, 1 łyżka cukru, 0.5 płaskiej łyżeczki soli, około 40 dag mąki pszennej, tłuszcz do smażenia.

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkami
Przygotowanie: Mleko wymieszać z żółtkami, solą, cukrem, mąką oraz proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę i lekko wymieszać do ciasta. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w krążki grubości około ½ cm. Krążki jabłek nabijać na widelec, zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz, smażyć z obu stron. Podawać na gorąco, posypane cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka