Sposób przygotowania:
Racuchy z jabłkami i marchewkąETAP 1:
Do miski wbić całe jajka, wsypać cukier i cukier waniliowy, zmiksować.
ETAP 2:
Do zmiksowanych jajek wlać mleko i maślankę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sól, niedokładnie zamieszać.
ETAP 3:
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, posiekać. Marchew obrać i zetrzeć na tarce i dużych oczkach. Jabłka i marchew wymieszać z ciastem.
ETAP 4:
Na patelnię z rozgrzanym olejem łyżką nakładać porcje ciasta i rumienić z obu stron na złoty kolor.
Rumiane placuszki osączyć na papierowym ręczniku.
Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.
SylaUla
lukrowanepierniczki
biedroneczki
skuter5
mocsłodkości