alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Racuchy z jagodami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Racuchy lubią mali i duzi. Często podawane w stołówkach szkolno-przedszkolnych. Dla większości z nas przywołują miłe wspomnienia.

Racuchy z jagodami

Składniki:

Racuchy z jagodami

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z jagodami
Mleko podgrzać, w kruszyć drożdże dodać łyżeczkę cukru i łyżeczkę mąki. Wymieszać i odłożyć aż zrobi się zaczyn. Mąkę przesiać do misy z miksera wbić jajko dodać sól, cukier waniliowy, zaczyn drożdżowy i zmiksować końcówką haka na jednolite ciasto. Przykryć miskę ręcznikiem bawełnianym i odłożyć do podwojenia objętości. Nakładać łyżką na rozgrzany olej i smażyć na średnim ogniu z dwóch stron. Usmażone racuchy przełożyć na papierowy ręcznik w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Podajemy letnie posmarowane dżemem. 

Tagi:

jajko jajka