Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Racuchy z kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Proste szybkie racuszki z młodej kapusty i żółtego sera. Najlepsze z sosem grzybowym ale smaczne są tez same.

Racuchy z kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z kapusty

 

  • 1 mała główka kapusty
  • 2 jajka
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do bigosu,vegeta
  • 100 g sera żółtego
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuchy z kapusty
Kapustę drobno siekamy, ser żółty ścieramy na tarce. Śmietanę miksujemy z jajkami i dodajemy przyprawy. Do ciasta przekładamy posiekaną kapustę i starty ser żółty dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy porcję masy formując nie duże placuszki. Smażymy na złoty kolo z obu stron. Podajemy z sosem grzybowym lub zajadamy same.
Racuchy z kapusty
Kapustę drobno siekamy, ser żółty ścieramy na tarce.
Racuchy z kapusty
Śmietanę miksujemy z jajkami i dodajemy przyprawy.
Racuchy z kapusty
Do ciasta przekładamy posiekaną kapustę i starty ser żółty dokładnie mieszamy
Racuchy z kapusty
Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy porcję masy formując nie duże placuszki.