Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Racuchy rybne z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Drożdżowe racuchy na wytrawnie :) z rybą i warzywami. Wymyśliłam je dla córki, która nie chce jeść ryb.

Racuchy rybne z warzywami

Składniki:

Racuchy rybne z warzywami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Racuchy rybne z warzywami
Drożdże i cukier rozpuścić w letnim mleku, dodać mąkę i wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Rybę umyć, osuszyć i zmielić w maszynce do mięsa. Warzywa pokroić w kosteczkę. Szczypiorek posiekać. Warzywa i rybę wrzucamy do ciasta, doprawiamy solą i pieprzem. Kłaść masę łyżką na rozgrzany olej, smażyć na złoto z obu stron, odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać z surówką, u mnie z kapusty pekińskiej.