Sposób przygotowania:
Racuchy z mintaja
Filety po rozmrożeniu umyć i osuszyć po czym pokroić w sporą kostkę i wrzucić do miski. Cebulę i paprykę obrać i po umyciu również pokroić w kostkę ale drobniej niż rybę. Także te składniki dodać do ryby a także koperek, jajka, mleko, mąkę i przyprawy i wymieszać masę rybną. Następnie dodać kaszę mannę i znowu wmieszać masę a w razie potrzeby jeszcze doprawić. Patelnię rozgrzać, wlać olej i tym razem rozgrzać olej. Na gorący tłuszcz kłaść porcje masy rybnej formując w miarę okrągłe placuszki. Smażyć za złoto brązowy kolor z obu stron. Racuchy podawać najlepiej z surówką z kiszonej kapusty i frytkami bądź pieczonymi ziemniakami.
edytaha
Editha
misia5
zbysiowa
zewa
-Natka-
zewa
Nam smakują. Myślę, że skoro lubicie mintaja i takie składniki to przypadną Wam do gustu :)