zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2329]

Racuchy z mintaja

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

ryba nie musi być nudna i dlatego zrobiłam na obiad racuchy

Racuchy z mintaja Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z mintaja

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z mintaja
Filety po rozmrożeniu umyć i osuszyć po czym pokroić w sporą kostkę i wrzucić do miski. Cebulę i paprykę obrać i po umyciu również pokroić w kostkę ale drobniej niż rybę. Także te składniki dodać do ryby a także koperek, jajka, mleko, mąkę i przyprawy i wymieszać masę rybną. Następnie dodać kaszę mannę i znowu wmieszać masę a w razie potrzeby jeszcze doprawić. Patelnię rozgrzać, wlać olej i tym razem rozgrzać olej. Na gorący tłuszcz kłaść porcje masy rybnej formując w miarę okrągłe placuszki. Smażyć za złoto brązowy kolor z obu stron. Racuchy podawać najlepiej z surówką z kiszonej kapusty i frytkami bądź pieczonymi ziemniakami.
Racuchy z mintaja
w misce przygotować składniki na racuchy
Racuchy z mintaja
masę wymieszać dodać kaszę i znowu wymieszać
Racuchy z mintaja
na gorący olej kłaść porcje masy rybnej...
Racuchy z mintaja
i smażyć z obu stron na brązowo złoty kolor