Emmato

Emmato

Kucharz
[Przepisów: 15]

Racuchy inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne i proste racuszki, w winnym wydaniu niż zwykle.

Racuchy inaczej

Składniki:

Racuchy inaczej

 

  • 3 szklanki maki pszennej
  • 1 szklanka maki ziemniaczanej
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1 lyzeczka sody
  • 10 plasterkow wedliny lub petko kielbasy
  • 4 plasterki zoltego sera
  • 3 wieksze pieczarki
  • olej do smazenia

Sposób przygotowania:

Racuchy inaczej
Make pszenna i ziemniaczane mieszamy z mlekiem, dodajemy jajko oraz rozpuszczona w odrobinie zimnej wody sode, nastepnie pokrojona na drobno wedline, pieczarki i ser. Calosc ponownie mieszamy, Na patelni rozgrzewamy olej. Lyzka nabieramy mase i kladziemy na rozgrzana patelnie, formujemy placuszki. Gdy sie przyrumienia, obracamy na druga strone. Gotowe mozna podawac na goraca z ketchupem, lub sosem czosnkowy. smakuja rowniez na zimno. Gdy zostaje masy, a wszyscy sa juz najedzeni, dodaje do masy czerwonej papryki, lub uwaga kiszonej kapusty. Przy smazeniu racuchow z tym drugim dodatkiem pachnie niesamowicie, jak i smakuje, ale to dla szalencow takich jak ja :) polecam :)