aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

racuchy z maślanki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

moje ulubione najlepsze racuchy

racuchy z maślanki

Składniki:

racuchy z maślanki

 

  • 1 jabłko
  • 3 morele
  • olej
  • szczypta soli
  • 2 szklanki maślanki
  • 2 jaja
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 400 dag mąki

Sposób przygotowania:

racuchy z maślanki
przygotować ciasto mąkę zmiksować z maślanką żółtkami cukrem proszkiem do pieczenia oraz cukrem waniliowym owoce umyć z moreli usunąć pestki a z jabłka gniazdo nasienne po czym pokroić w drobną kostkę i dodać do ciasta do ciasta dołożyć pianę z białek ubitą na sztywno ze szczyptą soli całość bardzo delikatnie wymieszać smażyć na wysmarowanej olejem patelni kładąc po 1 łyżce ciasta i uważając by nie przypalić racuchów.