zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Racuchy z jabłkiem i gruszką wg Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczne racuchy z owocami. Zjedzone na śniadanie bardzo dobrze wpływają na wesoły nastrój na cały dzień :)

Racuchy z jabłkiem i gruszką wg Zub3r'a Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z jabłkiem i gruszką wg Zub3r'a

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkiem i gruszką wg Zub3r'a
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku wraz z 1 łyż cukru i mąki. Odstawiamy na 5 minut. Jajka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę. Do jajek dodajemy mąkę, drożdże i rozpuszczone masło. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy starte i skropione sokiem z cytryny jabłko i gruszkę. Dokładnie mieszamy ciasto aż będzie się odchodziło od ścian miski. Odstawiamy na ok pół godziny do wyrośnięcia. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem nakładamy łyżką porcje ciasta i smażymy placki z obu stron na złoty kolor. Smacznego!
Racuchy z jabłkiem i gruszką wg Zub3r'a
Rozpuszczamy drożdże w mleku z dodatkiem cukru i mąki.
Racuchy z jabłkiem i gruszką wg Zub3r'a
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę.
Racuchy z jabłkiem i gruszką wg Zub3r'a
Do ciasta drożdżowego dodajemy starte owocę.
Racuchy z jabłkiem i gruszką wg Zub3r'a
Wymieszane ciasto odstawiamy do wyrośnięcia.