Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Racuchy ze śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne i szybkie drożdżowe racuszki ze śliwkami węgierkami , można posypać je cukrem pudrem lub jeść same

Racuchy ze śliwkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy ze śliwkami

 

Sposób przygotowania:

Racuchy ze śliwkami
Mleko podgrzać, wykruszyć drożdże dodać 1 łyżkę cukru i 2 łyżki mąki dokładnie wymieszać odstawić na ok 15 minut. W tym czasie śliwki umyć , usunąć pestki i pokroić w kostkę. Do rozczynu dodać resztę mąki , jajko i pokrojone śliwki. Dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej na patelni i nakładać łyżką porcję ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Racuchy ze śliwkami
Śliwki umyć , usunąć pestki i pokroić w kostkę
Racuchy ze śliwkami
Mleko podgrzać, wykruszyć drożdże dodać 1 łyżkę cukru i 2 łyżki mąki dokładnie wymieszać odstawić na ok 15 minut.
Racuchy ze śliwkami
Do rozczynu dodać resztę mąki , jajko i pokrojone śliwki. Dokładnie wymieszać.
Racuchy ze śliwkami
Rozgrzać olej na patelni i nakładać łyżką porcję ciasta.