Racuchy ze zsiadłego mleka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie, łatwe na każdą kieszeń.

Racuchy ze zsiadłego mleka

Składniki:

Racuchy ze zsiadłego mleka

 

  • mąka pszenna tortowa 15 dag
  • zsiadłe mleko 1 szklanka
  • jajko 2 szt.
  • sól 1 szczypta
  • cukier waniliowy 1 szt.
  • cukier puder 2 łyżka
  • olej 1 łyżka

 

Sposób przygotowania:

Racuchy ze zsiadłego mleka
Zmiksuj zsiadłe mleko z żółtkami, cukrem waniliowym i mąką, dodaj szczyptę soli. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z masą. Łyżką kładź ciasto na rozgrzany olej, formuj racuchy i smaż n obu stron na złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka