iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Racuszki Iwy

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne racuszki zawsze się udają i rosną jak pączki

Racuszki Iwy

Składniki:

Racuszki Iwy

 

 

Sposób przygotowania:

Racuszki Iwy
Robimy zaczyn.Mleko 1 szklanke lekko podgrzewamy ma być letnie Do miseczki kruszymy drożdże dajemy 1 łyzke cukru 2 łyżki mąki i 3 łyżki mleka mieszamy . Dolewamy resztę ciepłego mleka -odstawiamy do wyrośnięcia. Jajka rozbijamy oddzielamy żółtka od białek. Białek z odrobina soli ubijamy na pianę. Żółtka z cukrem także miksujemy aż powstanie biała masa. Do ubitych żółtek dodajemy przesiana mąkę. Lekko mieszamy dodajemy zaczyn ,i ubite jajka .Lekko mieszamy drewnianą łyżka odstawiamy na ok 30min. Gruszkę obieramy z skórki kroimy w plasterki. Na patelnie na rozgrzany olej nakładamy placuszki łyżką kładziemy plasterek gruszki i smażymy na złoto. Odsączamy na papierowym ręczniku Posypujemy cukrem pudrem .Podajemy