petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Racuszki z berberysem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Nietypowy przepis na racuszki z berberysami

Racuszki z berberysem

Składniki:

Racuszki z berberysem

 

  • jaja, łyżeczka proszku do pieczenia, łyzka cukru, 2 łyzki oleju, szczypta soli, tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuszki z berberysem
Zmiksować składniki ciasta na jednolita masę albo lekko osolone jaja utzreć z cukrem i dodać do przesianej mąki razem z mlekiem, proszkiem do pieczenia i olejem. Wyrobic ciasto. Owoce dokładnie umyć, odsączyć, ewentualnie wydrylować i wymieszać z ciastem. Na rozgrzanym na patelni oleju kłasc łyzeczk aciasto, formujac racuszki, obsmazyc je z obu stron. Podawać na gorąco z cukrem:)

Tagi:

ciasto mak