kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Racuszki z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszne racuszki na piątkowy obiad

Racuszki z brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuszki z brzoskwiniami

 

Sposób przygotowania:

Racuszki z brzoskwiniami
Do miski wsyp mąkę. Oddziel żółtko od białka. Żółtka dodaj do mąki. Mleko podgrzej ( po włożeniu palca do mleka będzie ciepłe ). Odlej 0,5 szklanki i rozpuść drożdże, dodaj sól i cukier oraz rozpuść. Następnie dodaj wszystko mleko do ciasta i dobrze ze sobą połącz. Dodaj brzoskwinie pokrojone w drobną kostkę ( najpierw odsącz na sitku ) Na koniec dodaj pianę z białek. Delikatnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Dopiero na gorący tłuszcz za pomocą łyżki nakładaj placki i obsmaż z obu stron. Podawaj ciepłe np. ze śmietaną i cukrem.
Racuszki z brzoskwiniami
Etap 1 - do wysokiej miski wsyp mąkę , jaja
Racuszki z brzoskwiniami
Etap 2 - po wlaniu mleka z drożdżami, włóż brzoskwinie
Racuszki z brzoskwiniami
Etap 3 - na sam koniec dodaj piane z białek
Racuszki z brzoskwiniami
Etap 4 - na patelni rozgrzej olej i nakładaj porcjami racuszki