lenazkiw

lenazkiw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

racuszki z dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam;)))))))))))))))))))))))))))

racuszki z dyni

Składniki:

racuszki z dyni

 

  • 60dag dyni
  • 20dag parówek
  • 2 jaja
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego lub ketchupu
  • 1 łyżka masła
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

racuszki z dyni
Dynie obrać, usunąć pestki, zetrzeć na tartce.
Parówki pokroić w kostkę. żółtka utrzeć z masłem, dodać parówki, ubitą piane z białek, osolić, wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz kłaść racuszki, smażyć na rumiano. Podawać z keczupem.

Tagi:

dynia