Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Racuszki z jabłkami wg Wafelka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Proste i szybkie w wykonaniu racuszki z jabłkami.

Racuszki z jabłkami wg Wafelka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Racuszki z jabłkami wg Wafelka

 

Sposób przygotowania:

Racuszki z jabłkami wg Wafelka
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do mąki dodać jajka, oraz mleko. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i odrobiną cukru oraz cukrem waniliowym. W razie potrzeby dodać mleko lub mąkę. Powinno wyjść ciasto gęstości mniej-więcej ciasta naleśnikowego. Jabłka obrać, umyć, pokroić w plastry, potem podzielić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką lub chochelką nakładać na olej ciasto formując niewielkie placuszki. Na każdy nakładać kilka kawałków jabłka. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podając można posypać cukrem pudrem.
Racuszki z jabłkami wg Wafelka
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, wymieszać.
Racuszki z jabłkami wg Wafelka
Na patelnię nakładać ciasto, na każdego placka układać pokrojone jabłko.