cooked

cooked

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Racuszki z otrąb z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pożywne i zdrowe racuszki z otrąb z dodatkiem tartego jabłka. Idealne na deser, a także słodkie śniadanie ;).

Racuszki z otrąb z jabłkiem

Składniki:

Racuszki z otrąb z jabłkiem

 

  • 1 szklanka otrąb pszennych
  • 1 szklanka otrąb owsianych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 jajka
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 starte jabłka

Sposób przygotowania:

Racuszki z otrąb z jabłkiem



Etap 1

Racuszki z otrąb z jabłkiem
Do misy wsyp wszystkie suche składniki i wymieszaj

Do miski wsypać wszystkie suche składniki, tj. otręby pszenne, otręby owsiane, proszek do pieczenia, cukier puder i wymieszać.

Etap 2

Racuszki z otrąb z jabłkiem
Dodać mokre składniki i starte na tarce jabłka

Następnie dodać składniki mokre, tj. jajka, jogurt naturalny, olej, starte jabłka i wymieszać.

ETAP 3:

Racuszki z otrąb z jabłkiem
Olej rozgrzać na patelni i smażyć do zarumienienia

Na patelni rozgrzać olej (około jednej łyżki).

ETAP 4:

Racuszki z otrąb z jabłkiem
następnie przerwrócić delikatnie na drugą stronę i smażyć

Smażyć do momentu zarumienienia się, następnie przewracać na drugą stronę. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!